February 2, 2009

pizza margherita

taken with contax-rts

the day before yesterday, it was a super bowl sunday.
it was quite a big day for me.
really a designated day for having a party!

as for me, i'm not a nfl fanatic at all, nor know much about american football, so.....
so, i just had a good excuse for having a pizza party :)

well, this party was a little tiny party whose participants are only 2 people and 2 cats ( this means that this party was quite same size as usual dinners).
so why do i call that "a party"?
'cause we ate pizza!!

we like to bake our own pizza from scratch.
he kneaded the dough (ours are always ultra-thin, super-crisp :) ), i prepared the rest of ingredients, tomatoes, basil, karamata olives, anchovy, mozzarella cheese for him, soy cheese for me and 2 cats sat around kitchen waiting for their own dry cat food.
we both have our own pizza stone because we each usually make our own pizza for ourselves.
since i don't take much dairy products (as i mentioned this before, they really hurt my tummy. ), we have to separate our pizza.
ok, so the picture above is his, because look at the cheese there!
it's definitely that of buffalo.
my soy cheese pizza didn't look that fancy.
i admit that his looked much fancier, yet had much more calories ;)
oops, forget about calories now!

till both pizza was perfectly baked, 2 quaters had already gone.
we also missed a half game show.
i'm afraid that the super bowl had nothing to do with our pizza party, but you know, it's just all about the matter of mood, isn't it?


dear pizza margherita,
you're a party queen!
no party can't go without you.
sincerely yours,
tomily

6 comments:

akanée said...

ピザではマルゲリータが一番好き。
あと、クワトロフォルマッジ♪
いつか、ナポリのマルゲリータ発祥の店で食べるのが夢^^

tomily said...

うん、やっぱしマルゲリータやよねぇ^^
えーー、クロ。。。なんとかって、いやちがった、クワトロなんとかって、えーーー、何それぇぇ???
なんかファンシーな名前やなぁ。

あ、そういや、moriちゃんがさぁ、umieでキノコがのっかたピザを食べたんやけどねぇ、なぁんかマヨたっぷりやったんよねぇ。
moriちゃん曰く、ピザにマヨは合わない、と。
わたしも一口もらったけど、「うーん、残念。」な味やったん。
唯一、ただひとつの、umieでの残念体験でした(笑)。
umieでマルゲリータが食べれたらなぁ。。。

Anonymous said...

マルガリータって呼んだら、間違い?そりゃカクテルか。
いつもどっちかわからなくなる、というか、あまり気にしてないけど。

腹につくんだろうなー、と思いつつ、モッツァレラチーズ、やめられん。

あのマヨネーズピザは、確かにちょっと残念ー。
日本のピザは独自の発展をしているなーと思う。納豆とか、モチとか、明太子とか。

また、うどんでもピザでも作って食べよう。穀物ばっか。

akanée said...

エーッ、ピザにマヨはアカンよねー!>m<
でもわたし、umieの今の季節限定のアップルピザとか、夏にあったオレンジの乗ったピザは好き^^*
クワトロは4種類のチーズが載ってるやつ。チーズだけしか乗ってないんだっけなぁ。クサイ系(ぷ)のチーズとかブルーチーズが入ってればグー♪
焼肉とか、牛すじピザもありますよん^m^
で、マヨネーズピザは市民権獲得してるのか、普通に、しかもいろいろ種類がある~~!(近所の宅配ピザ屋などなど)

食べ物の話って、ホンマ尽きないね~~>m<

tomily said...

おぉぉ、食いしん坊広場か、ここは!(笑)
や、ほんまに食べ物のこと話だしたら終わらんねぇ。。。^^

クワトロは何がクワトロかと思いきや、チーズが4種やったんやぁ。
そりゃぁ、moriちゃんが気に入ろうばい。

あのさ、ピザはね、なんと言ってもやっぱりマルゲリータなんだよっ(うん、マルガリータじゃなかとよ)、うんうん。
納豆とか餅とか、牛スジなんてもってのほかたい。
明太子も。。。いや、あれはウマか。
マルゲリータと明太子のハーフ&ハーフ、みんなでわけようよ、今度!(笑)

akanée said...

そのハーフ、あり?>m<
で、なんで博多弁?笑
でも明太子はなんでも合うよね~~っ!
よくフランスパンに塗ってあるの、売ってるけどあれも好きなんだー。
納豆はごはんでしょ、やっぱ。
餅はもともとそんな積極的に食べたいわけでもないし・・^^;

ま、ここは食べ物のためのブログだし。(って、私が参加すると、tomilyんの趣旨と違う方向に行っちゃいそう~ ̄m ̄*)